Trouwringen

Wat u wilt weten over uw trouwring en wat u zich misschien nooit gerealiseerd heeft.   

Uw trouwring is waarschijnlijk het enige sieraad dat u (bijna) altijd zult dragen.

 

Na uw trouwdag heeft u twee "dingen" die u aan die dag herinneren: Uw partner en uw trouwring. 

 

Uw trouwring draagt u aan de ringvinger. Bent u katholiek? dan links, andere geloven: rechts.

 

Koop de ring die u het mooiste vindt, want u koopt nooit meer een andere trouwring.

 

Mag een paar trouwringen meer kosten dan één trouwjurk? Natuurlijk, want uw trouwring draagt u altijd, misschien wel 60 jaar! En de trouwjurk?, dat is "Prinses zijn voor één dag" en daarna gaat de jurk op een kleerhanger in de kast. 

 

Wilt u een "witte" ring? Koop dan een platina ring! Platina is wel veel duurder dan witgoud, maar het is echt wit van kleur. Witgoud is een legering van geelgoud met (meestal) palladium en is daardoor altijd een beetje gelig of grijs van kleur. Palladium is ook een mooi wit edelmetaal uit de platina groep, spierwit en goedkoper dan goud. 

 

Ook trouwringen slijten. De klassieke smalle bolle trouwring is de ring waar u deze slijtage het minste ziet. Bij strakke en rechte ringen of ringen met rechte hoeken ziet u de slijtage beter, maar ach; daardoor gaan de ringen wel meer bij u horen en krijgen ze uw persoonlijke uitstraling (dat is toch mooi gezegd).

 

Ringen worden aan uw hand dus "anders", d.w.z. glanzende ringen worden wat matter door krasjes en matte ringen worden glanzend, matte ringen gaan meer glimmen. Na verloop van tijd ( 2 a 3 maanden) kunnen wij soms al niet meer zien of een ring van oorsprong mat was of glanzend. U kunt zo'n ring echter zelf weer heel makkelijk mat maken (vraag ons hoe).

 

Vraag haar ten huwelijk en geef een verlovingsring, net zoals dat in de Verenigde Staten en Engeland gebruikelijk is, zo'n prachtige ring met een flonkerende briljant geslepen diamant. U weet: Diamonds are a girl's best friend! Wij hebben verlovingsringen in diverse modellen en met diverse diamant groottes. En wat doe je als: jij! hem! ten huwelijk vraagt? Geef ook een ring of een heel persoonlijk hangertje waar op een verborgen plek jouw liefdesboodschap staat.